Hozzávalók

3-4 fő
1 doboz amaretti keksz
4 db barack
 konyak
 porcukor
 menta
250 g mascarpone
250 g cukrozatlan tejszín
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Barackos mousse amarettivel és konyakkal

Poharak aljára morozsljuk az amarettit. Ízlés szerint meglocsolhatjuk konyakkal. Egy serpenyőben cukrot karamellizálunk, és beletesszük a barackot néhány percre. Turmixgépbe tesszük a mascarponét, a cukrozatlan tejszínt, valamint a porcukrot, és sűrűbb állagú krémet készítünk belőle. Az amarettire szedünk a karamellizált barackból, és a tetejére teszünk a mascarponés krémből.

Szóljon hozzá