Hozzávalók

8 fő
3 kg burgonya ,
1/2füstölt szalonna,
4 fej vörös hagyma,
3cs slambuc tészta,
 őrölt bors,só, piros paprika
1 db zeller,
1kisebb főtt füstölt csülök
 
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

Bányász slambuc

  • Banyasz_slambuc

A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, majd kiszedjük az edényből. A zsírján megpirítjuk a slambuc tésztát, majd azt is kiszedjük, és félretesszük.

Felaprítjuk a hagymát, a szalonna zsírban megpirítjuk, majd a tűzről félrehúzva beletesszük a piros paprikát. Beletesszük a kockára vágott krumplit és zellert, majd felöntjük vízzel, úgy hogy ellepje a krumplit.

Feldaraboljuk a füstölt csülköt, beletesszük.

Mielőtt készre fő, beletesszük a már megsült tésztát és szalonnát is, ezután már nem keverjük, csak rázogatjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Szóljon hozzá