Hozzávalók

3-4 fő
185 g zabpehely
2 ek cukor
2,5 tk sütőpor
½ tk
1közepes túlérett banán
2,5 dl tej
2nagy tojás
½vaníliarúd kikapart magja
3 ek olvasztott vaj
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Banános palacsinta

  • Bananos_palacsinta

A zabpelyhet késes robotgépben porrá őröljük, hogy zablisztet kapjunk.
Egy tálban összekeverjük a zablisztet a cukrot, a sót és a sütőport.
A banánt egy nagyobb keverőtálban villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott vajat, belekaparjuk a vaníliarúd magjait, majd az egészet összedolgozzuk a zablisztes keverékkel.
Egy serpenyőben ½ evőkanál olajat hevítünk. A palacsintamasszából 2-3 evőkanálnyit a serpenyőbe kanalazunk és addig sütjük, amíg a teteje buborékos lesz, az alja pedig aranybarnára sül. Óvatosan megfordítjuk, a másik oldalát is ropogósra sütjük, és ugyanígy kisütjük a többi palacsintát is. Banánszeletekkel, friss gyümölccsel, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk.

Szóljon hozzá