Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg durvára aprított dió
15 dkg morzsa
25 dkg olvasztott vaj vagy oliva olaj
2 evőkanál cukor
1 kk őrölt fahéj
 A sziruphoz:
1 kg cukor
6 dl víz
1citrom leve és héja
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Baklava

  • Baklava_vkv

Jól összekeverjuk a diót, a cukrot, morzsát és a fahéjat.
Megfőzzük a szirupot.
A vajat megolvasztjuk majd kivajazzuk a tepsi alját. A réteslapokat is mindig megkenjük olvasztott vajjal.
Alulra 4 lapot teszünk, és majd legfelül is 4 lap legyen, megvajazva, a töltelékek közé pedig 2-2 lap kerül.
Ha elfogyott a töltelék és betöltöttük a sütit, egy éles késsel felvágjuk a szeleteket, ilyenkor lehet szeletenként díszíteni egész mandulával, pisztáciával, dióval.
Lehet négyzet, vagy rombusz alakú is.
Kicsit meglocsoljuk vízzel, és forró sütőbe toljuk. 15 percig 200 fokon sütjük, majd lehúzzuk 160 fokra és aranybarnára sütjük.
Amint kivesszük a sütőből rögtön le is öntjük a sziruppal. 4-5 órát vagy egy éjszakát hagyjuk állni, hogy jól átjárja a szirup.

Szóljon hozzá