Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

4 fő
70 dkg sertésszűz
10 dkg bacon
20 dkg gyöngyhagyma
10 dkg vaj
40 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 db citrom
6-8 db aszalt paradicsom
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl olaj
½ csokor francia petrezselyem
½ csokor snidling
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Kolbászos kenyérlapocskák tejföllel

    A rétesliszthez hozzáadjuk a búzadarát, az élesztőt, a sót, a cukrot, majd 5 dl víz hozzáadásával alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat, hogy egy gyúrható...

    tovább
  • Burgonyafőzelék sertéspörkölttel

    A pörkölthöz egy fej vöröshagymát finomra vágunk, és kevés olajon megpirítjuk. Egy paradicsomot és egy paprikát feldarabolunk, és a hagymához adjuk. Megszórjuk...

    tovább
  • Laposborsó leves

    A borsót előző nap beáztatjuk. A csülköt feldaraboljuk, feltesszük főni. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk az áztatott borsót. Megkóstoljuk, mennyire sós, ettől...

    tovább

Baconbe tekert göngyölt sertés szűzérme gyöngyhagymás tejszínes zöldborsóval

A húst vastagabb szeletekre vágjuk, és egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A tekercseket sózzuk, borsozzuk, és forró olajon kérgesre sütjük. Ezután a húst 180-190°C fokos sütőbe helyezzük, és 8-10 perc alatt átsütjük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a zöldborsót, illetve a gyöngyhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral, és szükség szerint vízzel. Apróra vágott francia petrezselymet és snidlinget szórunk rá. Hozzákeverjük a tejszínt, és beledaraboljuk az aszalt paradicsomot, majd még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor a gyöngyhagymás zöldborsó mellé helyezünk pár baconös hústekercset.

Szóljon hozzá