Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

4 fő
70 dkg sertésszűz
10 dkg bacon
20 dkg gyöngyhagyma
10 dkg vaj
40 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 db citrom
6-8 db aszalt paradicsom
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl olaj
½ csokor francia petrezselyem
½ csokor snidling
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Töltött padlizsán a Szent László forrásnál

    A padlizsánokat kb. két centi vastagon „lefejezzük”, és a belsejét egy kanál segítségével kikaparjuk. Készítünk egy lecsós alapot, amin megpároljuk a darált...

    tovább
  • Székelygulyás

    A habaráshoz: tej, víz, lisztFelvágjuk a vöröshagymát, amit zsírban megfonnyasztunk. Amíg a hagyma pirul, összekockázzuk a sertés lapockát. Ha a hagyma...

    tovább
  • Becsinált leves

    A húst sós vízben főni kezdjük. Hozzáadunk a fehérrépát és a petrezselymet, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a végén karikára vágott és kis...

    tovább

Baconbe tekert göngyölt sertés szűzérme gyöngyhagymás tejszínes zöldborsóval

A húst vastagabb szeletekre vágjuk, és egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A tekercseket sózzuk, borsozzuk, és forró olajon kérgesre sütjük. Ezután a húst 180-190°C fokos sütőbe helyezzük, és 8-10 perc alatt átsütjük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a zöldborsót, illetve a gyöngyhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral, és szükség szerint vízzel. Apróra vágott francia petrezselymet és snidlinget szórunk rá. Hozzákeverjük a tejszínt, és beledaraboljuk az aszalt paradicsomot, majd még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor a gyöngyhagymás zöldborsó mellé helyezünk pár baconös hústekercset.

Szóljon hozzá