Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

4 fő
70 dkg sertésszűz
10 dkg bacon
20 dkg gyöngyhagyma
10 dkg vaj
40 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 db citrom
6-8 db aszalt paradicsom
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl olaj
½ csokor francia petrezselyem
½ csokor snidling
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sonkás kukoricadara

    A tejet kevés vízzel sózva, borsozva felforraljuk. Beletesszük a vajat, felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kukoricadarát. Addig főzzük, míg a dara megpuhul. Ekkor...

    tovább
  • Csülkös káposzta - Berzence

    A csülköt a főzés előtti este beáztatjuk. Másnap annyi vízben tesszük fel főni, hogy teljesen ellepje. Hozzáadunk 2 fej tisztított vöröshagymát, 5 gerezd...

    tovább
  • Töltött zöldségek provaszi módra – Petits farcis

    A cukkínit félbevágjuk, kikanalazzuk a magjait. Ugyanezt tesszük a paradicsomokkal is.Olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát és a rizst. Hozzáadjuk a...

    tovább

Baconbe tekert göngyölt sertés szűzérme gyöngyhagymás tejszínes zöldborsóval

A húst vastagabb szeletekre vágjuk, és egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A tekercseket sózzuk, borsozzuk, és forró olajon kérgesre sütjük. Ezután a húst 180-190°C fokos sütőbe helyezzük, és 8-10 perc alatt átsütjük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a zöldborsót, illetve a gyöngyhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral, és szükség szerint vízzel. Apróra vágott francia petrezselymet és snidlinget szórunk rá. Hozzákeverjük a tejszínt, és beledaraboljuk az aszalt paradicsomot, majd még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor a gyöngyhagymás zöldborsó mellé helyezünk pár baconös hústekercset.

Szóljon hozzá