Recept kereső

Írja be a keresőmezőbe a kulcsszót amire keresni szeretne!

Keresés eredménye

Hozzávalók

4 fő
70 dkg sertésszűz
10 dkg bacon
20 dkg gyöngyhagyma
10 dkg vaj
40 dkg zöldborsó
2 dl tejszín
1 db citrom
6-8 db aszalt paradicsom
1 dl száraz fehérbor
0,5 dl olaj
½ csokor francia petrezselyem
½ csokor snidling
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Fűszeres tarja juhsajttal töltött paprikával

    40 dkg tarját kis ujjnyi vastag szeletekre vágunk. Majd sóval és törött borssal ízesítjük. Minden szelet tetejére egy-két zsálya levelet helyezünk. Ezután a...

    tovább
  • Chilis szalonna

    A szalonnát felszeleteljük, vékony csíkokra vágjuk. forró olajon megpirítjuk, chilit morzsolunk bele, gombát és cukrot adunk hozzá. Beleöntjük a halszósz és a...

    tovább
  • Bikali nyársas pecsenye

    10 dkg kockára vágott szalonnát vas serpenyőbe tesszük és elkezdünk pirítani gyakori kavargatás mellett. Hozzáadunk egy fej nagyobb kockára vágott...

    tovább

Baconbe tekert göngyölt sertés szűzérme gyöngyhagymás tejszínes zöldborsóval

A húst vastagabb szeletekre vágjuk, és egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A tekercseket sózzuk, borsozzuk, és forró olajon kérgesre sütjük. Ezután a húst 180-190°C fokos sütőbe helyezzük, és 8-10 perc alatt átsütjük.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a zöldborsót, illetve a gyöngyhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a borral, és szükség szerint vízzel. Apróra vágott francia petrezselymet és snidlinget szórunk rá. Hozzákeverjük a tejszínt, és beledaraboljuk az aszalt paradicsomot, majd még egyszer felforraljuk.

Tálaláskor a gyöngyhagymás zöldborsó mellé helyezünk pár baconös hústekercset.

Szóljon hozzá