Hozzávalók

2 személyre
20 dkg pulykamell
20 dkg barna rizs
4 evőkanál tejszín
5 evőkanál szölőmagolaj
1 evőkanál méz
1 csomag petrezselyem
félzöldalma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2teáskanál kurkuma
1mokkáskanál őrölt szegfűszeg
féllime leve
1mokkáskanál törött bors
1 evőkanál
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Almás-kurkumás barnarizs, fűszeres pulykamell csíkokkal

  • almas_kurkumas_barnarizs_fuszeres_pulykamell_csikokkal

Kevés szőlőmagolajon, egy félbe vágott fokhagymával, csíkokra vágott pulykamellet pirítani kezdünk. Megsózzuk, megborsozzuk és ha kifehéredett a hús, rácsorgatjuk az egy mokkáskanálnyi szegfűszeggel összekevert akác mézet. Az egészet összeforgatjuk, és ha a méz fölhabzott, rászórunk kurkumát és bele kerül az előre megfőzött barnarizs is.

Takarékra vesszük a lángot, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és hozzáadunk egy fél, meghámozott és vékonyra darabokra vágott zöldalmát.

Tálaláskor a tetejére facsarunk egy fél lime-ot, az alját pedig meglocsoljuk kb. 4 evőkanál tejszínnel, amibe egy pici olívaolajat teszünk. 


Szóljon hozzá