Hozzávalók

2 személyre
1 db nyúlgerinc
 só, bors
3-4 szelet szalonna
2 evőkanál mustár
1ág zsálya levél
3-4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
2 gerezd fokhagyma
 ¼ narancs héja
3 evőkanál áfonya lekvár
2-3 dl vörösbor
10 dkg vaj
½narancs leve
2 evőkanál szőlőmagolaj
4 szelet alma
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

Áfonyás nyúlérmék párolt almával

  • afonyas_nyulermek_parolt_almaval

A nyúlgerincet kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pirított szalonnás serpenyőben hártyával lefelé megpirítjuk. Mustárral bekenjük a nyúlhúst és aprított zsálya leveleket adunk hozzá. 3-4 szem szegfűszeget adunk hozzá és egy rúd fahéjat.

Két gerezd fokhagymát felszeletelünk, negyed narancs héját nagyon vékony szálakra vágjuk és a nyúlhoz adjuk. Három kanál áfonya lekvárt és két-három dl vörösbort öntünk hozzá.

A nyúlérméket kivesszük és 10 dkg vajjal besűrítjük a szószt. Fél narancs levét a mártáshoz facsarjuk, majd vissza rakjuk az elősütött nyúldarabokat és 15 percig főzzük. Két kanál szőlőmagolajat öntünk a serpenyőbe, négy szelet almát megpirítunk rajta és ráfacsarjuk fél narancs levét.

Párolt almán friss áfonyával, narancs héjjal és zsálya levéllel tálaljuk.


Szóljon hozzá