Hozzávalók

2 fő
1 db uborka
1 db citrom
1 evőkanál worchestershire szósz
2 dl joghurt
1 db avokádó
 só, bors
1 db paradicsom
1 db lilahagyma
0,5 dl olíavolaj
 bazsalikom
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább

Avokádós uborkaleves

Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk, borsozzuk. Leturmixoljuk, az avokádó negyedét kockázva félretesszük az uborkához. Meglocsoljuk fél citrom levével és a többi avokádót a turmixba tesszük. a paradicsommal ugyanezt csináljuk és a lilahagymával is. a zöldségkockákat olíva olajjal, sóval, borssal, bazsalikomlevéllel elkeverjük. A turmixot elindítjuk. A tányérba először a levet, utána a salátát tesszük.

Szóljon hozzá