Hozzávalók

2 fő
fél szál póréhagyma
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál kakukkfűlevél
10 dkg vaj
15 dkg rizs
3 dl fehérbor
8 dkg aszalt szilva
40 dkg sertésszűz
1 dl tejszín
 só, bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

Aszalt szilvás sertésszűz

Sós, forró vízbe szórjuk a darabolt póréhagymát, a zöldfűszereket és egy kevés vajat. Borsozzuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a rizst. Fehérbort forralunk és beleáztatjuk az aszalt szilvát. Az előkészített sertésszüzet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Magas falú serpenyőben vajon megpirítjuk. Felöntjük a szilva borával, nagy lángon főzzük, hozzáadjuk a tejszínt és sűrűsödésig főzzük. Beledobjuk az aszalt szilvát és póréhagymás rizzsel tálaljuk.

  • tvpeszter

    2011. 12. 14., 10:59:08

    Kedves Krisztina,
    főzőtejszínekből minden esetben érdemes a zsírosabb, 20%-os verziót használni. Attól biztosan besűrűsödik az étel. A 10%-os tejszín nagyjából a kávétejszínnek felel meg, és valóban nem jó sűrítéshez. Nem olyan régóta kaphatóak 10%-os főzőtejszínek, de ilyennel nem érdemes próbálkozni. Kár alacsonyabb zsírtartalmút használni azzal az indokkal, hogy így "egészségesebb" az étel, mert a minőség nem fog stimmelni.
    A borral kapcsolatban fontos, hogy a főzéshez is inkább minőségi borokat használjunk. A sertéshúshoz a száraz borok illenek.

  • Vágner Krisztina

    2011. 12. 12., 13:16:32

    Tisztelt Szerekesztőség!

    A receptből hiányzott,hogy 10 % zsírtartalmú tejszíntől ne várja az ember,hogy besűrűsödik a szósz, valamint a bor jellegét sem ártott volna pontosítani,mivel esetemben például egy savanyú borzadvány kerekedett ki a dolgoból!!

    Köszönettel: Vágner Krisztina

Szóljon hozzá