Hozzávalók

4 fő
20 dkg bevonó étcsokoládé
6friss tojás
7 dkg porcukor
5 dkg aszalt szilva
1 kávéskanál kakaópor
1 evőkanál Duennium Cuvée
1 csipet
 citromfű
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Aszalt szilvás csokoládé krém - a Vylyan Pincészet 2003-as Duennium Cuvée-jéhez

A csokoládét összetörjük, és egy fém- vagy üvegtálba tesszük. Kisebb méretű lábasban vizet forralunk, és erre vízgőzre tesszük a csokis tálat. Lassan, vigyázva, hogy a víz csak gyöngyözzön, felolvasztjuk a csokit 1 evőkanál víz hozzáadásával.

A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájákat a porcukorral kikeverjük, amíg kifehéredik a massza. A csokoládéhoz adjuk a tojásos krémet.

Az aszalt szilvát mazsola nagyságú darabokra aprítjuk, beáztatjuk a Duennium Cuvée-be, majd ezt is adjuk a csokis masszához. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és fakanál segítségével összekeverjük a krémmel.

Kis edénykékbe, vagy kelyhekbe töltjük, és 2-3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Jól lehűtve kínáljuk.

Szóljon hozzá