Hozzávalók

2 fő
2nagy articsóka vagy 4 kicsi
2 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1citrom leve
1tojássárgája
 
 bors
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Articsóka aioli mártásban - Artichauts sauce aioli

A fokhagymás összezúzzuk, összekeverjük a tojássárgájával. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a citromlevet, végül az olívaolajat is hozzáöntjük.

Az articsókákat megszabadítjuk száraiktól, és sós vízben megfőzzük. Az articsóka nagyon finom fűszeres ízű növény. Érdemes a fiatal, kisebb bimbókat venni, és frissen fogyasztani. Ne készítsük alumíniumedényben, mert elszíneződik, és fémes íze lesz. Forrástól számítva 25 percig fő, de ezt az időt lecsökkenthetjük, ha kuktát használunk, amiben már 10 perc alatt elkészül.

A megfőtt articsókát lecsepegtetjük, megvárjuk, míg kihűl, majd kinyomkodjuk belőle a vizet.

A szószt külön tálaljuk, és csak a fogyasztáskor mártogatjuk bele az articsókákat.

Szóljon hozzá