Hozzávalók

6 fő
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dl tej
2 db kockacukor
1 dkg élesztő
1mokkáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
 tejföl
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Almásrétes

    Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk...

    tovább

Aranka mákos sütije

A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg baracklekvár

A darált mákot összekeverjük a kristálycukorral, majd felöntjük tejjel, hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, a mézet, ízlés szerint őrölt fahéjat, és egy citrom reszelt héját. Az egészet addig forraljuk, míg a levének nagy része elpárolog. Ezután a masszát hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük benne a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot.

Az élesztőt a kockacukorral langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a liszttel, a margarinnal, a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporral és a tojások sárgájával. A tejfölből annyit keverünk a tésztához, hogy az megfelelő állagú, gyúrható legyen. Alaposan összedolgozzuk, majd az elkészült tésztát pár perc pihentetés után három részre osztjuk, és a darabokat egyenként kinyújtjuk.

A tésztalapokat a máktöltelékkel és a lekvárral rétegezzük, végül az utolsó tésztalap tetejét megkenjük tojással. Az összeállított süteményt megszurkáljuk, és 170°C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Szóljon hozzá