Hozzávalók

4 fő
10-15 dkg vékonyra szeletelt sonka
8 db tojás
12 szelet toast kenyér
15 dkg vaj
15-20 dkg apró szemű csiperkegomba
 mustár
 sárgabarack- és eperdzsem
 méz
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Angol reggeli

A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.

Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd megfordítjuk és ráöntjük a tojást.

A másik serpenyőben elkezdjük pirítani a gombafejeket.

Miután a sonkás tojás majdnem átsült, egyetlen ügyes mozdulattal megfordítjuk. Miután megsült, tányérra tesszük.

Mellé egy kis tányérra tálaljuk a gombát, és külön adjuk a fűszeres vajat, a sima vajat, a dzsemeket, mézet és természetesen a friss, meleg pirítóst.

Szóljon hozzá