Hozzávalók

4 fő
1papaya
2 egész csirkemell, kettévágva, lebőrözve, kicsontozva és megfőzve
1nagy zellerszár
 friss ananász vagy (2 konzerv darabos ananász, leszűrve)
½ csésze (125 ml) macadam dió vagy földimogyoró
2 kk (10 ml) curry por
 salátalevél
 metélőhagyma és savanyú narancsszeletek a diszítéshez
1-2 ek majonéz: 1 tojás sárgája, citrom, só, rózsabors, cukor, magos mustár, olaj,
 joghurt
 
  • 5-15 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Almás-sárgarépás csirkemell rizottó

    Teflonban, 1 evőkanál olajon összepirítjuk a felkockázott csirkemellet és az apróra darabolt sárgarépát. Sózzuk, borsikafűvel fűszerezzük, és rövid lében...

    tovább
  • Almás vagdalt

    A hozzávalókat összedolgozzuk, rúddá formáljuk, olajozott sütőedénybe helyezzük. Olajozott kézzel átsimítjuk, lassan sütjük. 30-40 percig, 180 fokon. Kihűtve...

    tovább

Ananászos papayás csirke saláta

A csirkemellett falatnyi darabokra vágjuk, a zellert rézsútosan felszeleteljük, a megtisztított papayát felkockázzuk. Egy nagy tálba összekeverjük a feldarabolt hozzávalókat és hozzáadjuk az ananászt és a diót. A majonézhez hozzáadjuk a curry port és összeállítjuk a salátát. Fél papayában tálaljuk.

Szóljon hozzá