Hozzávalók

3-4 fő
 Tészta:
60 dkg liszt
2 kk
4 kk cukor
27 dkg vaj
18 dkg margarin
12-20 ek hideg, jeges víz
 Töltelék:
1,5 kg alma pucolva, vékony szeletekre vágva
 barnacukor
 fahéjkKeményítő
 citromhéj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Amerikai almáspite

  • Amerikai_almaspite

A lisztbe belekeverjük a sót és a cukrot, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal és margarinnal.
Hideg vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
Folpackba csomagoljuk, és min- 1-2 órát állni hagyjuk.

Az almákat megpucoljuk, felszeleteljük és összeforgatjuk a cukorral és a fűszerekkel.
A tészta ⅔-át kinyújtjuk egy körré, és kibéleljük vele a piteformánakt. Beletesszük az almát, és a megmaradt tésztát is körré nyújtjuk. Befedjük vele a pitét és a két tésztát összecsipkedjük, lezárjuk a pitét.
A pite tetején kis lyukakat vágunk, hogy a gőz távozni tudjon. Lekenjük a tetejét tojás és tejszín keverékével és 180 fokos sütőben készre sütjük.
Vaníliafagyival, tejszínhabbal tálaljuk.


Szóljon hozzá