Almával, Burgonyával Sürt Pecsenye

60-120 perc
Közepes
Közepes
Magas

Elkészítés

Az oldalast megmossuk, 4 részre vágjuk, leitatjuk és éles késsel bevagdossuk a bőrét. Megszórjuk sóval és borssal, és forró serpenyőben olajon hirtelen megkapatjuk a szeletek mind a 4 oldalát. Ezután sütőtálba helyezzük. A húsra szórjuk a vékony gerezdekre szeletelt almát, a félkarikára vágott hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és megszórjuk a fokhagymával és kakukkfűvel. Végül az egészet meglocsoljuk a sörrel és alaplével. A tálat lefedjük és kb. 1 órára a 200 °C-os sütőbe tesszük. Ezután levesszük a fedőt vagy fóliát, az oldalast meglocsoljuk a szafttal és további 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük a 180 °C fokos sütőben.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára