Hozzávalók

8 fő
4lap réteslap
5 dkg vaj vagy fél dl olaj
1 kg savanykás alma
5 dkg darált dió
2 evőkanál baracklekvár
 őrölt fahéj és szegfűszeg
10-15 dkg cukor ízlés szerint
 ( mazsolát is lehet bele tenni )
10 dkg édes vagy zsemlemorzsa
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Almásrétes

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, a felesleges levét kinyomkodjuk. A baracklekvárral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük (amennyiben mazsolát szánunk bele, azt is adjuk hozzá). 1 rúd réteshez 2 réteslapot használunk. Megnedvesített konyharuhára kiterítünk 1 réteslapot, zsiradékkal meglocsoljuk, a másik réteslapot ráfektetjük, és morzsával megszórjuk. Az almát ráhalmozzuk, cukorral-dióval meghintjük A konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk, sütőlemezre tesszük (a másik rudat ugyanígy elkészítjük). Végül a rétesek tetejét zsiradékkal megkenjük, és közepesen forró sütőben szép pirosra sütjük.

Szóljon hozzá