Hozzávalók

3-4 fő
0.5 kg alma
1zacskó őrölt fahéj
 csillagánizs
 őrölt kardamom
 cukor
1 kg eper
125 g vaj
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Almás és epres pite

  • Almas_es_epres_pite

Két serpenyőben cukrot karamellizálunk, majd az előkészített, darabolt almát és epret átforgatjuk benne. Miután szépen bevonta a gyümölcsöket a máz, egy kocka vajat dobunk hozzá. Fűszerezzük, majd addig pároljuk, míg az ízek beleivódnak a gyümölcsökbe, de még nem főtt szét teljesen. Ha elkészültünk, kicsit visszahűtjük, majd itetésztára halmozva megsütjük.

Szóljon hozzá