Hozzávalók

3-4 fő
1 kg alma
 őrölt fahéj
 vaníliás cukor,
10 dkg cukor
3tojás
15 dkg dió
6 dkg cukor
3-4 dl édes fehérbor
 semleges ízű növényi olaj
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Almás-diós macesztorta

  • Almas_dios_macesztorta

Az almákat lereszeljük és összekeverjük a 10 dkg cukorral, a fahéjjal és állni hagyjuk.
Használat előtt enyhén kinyomkodjuk a levét.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük.
Ebbe keverjük a darált diót, majd a 6 dkg cukorral kikevert tojássárgáját, úgy, hogy a lehető legkevésbbé törjük össze a fehérjét.
A tepsit kiolajozzuk, majd egy réteg macesszel kezdünk, amit megkenünk olajjal és picit meglocsolunk fehérborral.
Erre jön a dióhab, majd az almatöltelék, egy kis bor, majd újra maceszlap, olaj, bor, töltelék.
Ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a töltelék. A sütit tetszés szerint olajjal és borral meglocsolt maceszlappal, vagy dióhabbal zárjuk le.
180 fokos sütőben készre sütjük.

Szóljon hozzá