Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg finom liszt
30 dkg kukoricaliszt
2 tk sütőpor
25 dkg vaj
15 dkg cukor
1citrom héja
3tojássárgája
1 ek konyak
1 tk vaníliakivonat
45 dkg dulce de leche (karamellizált sűrített tej)
 kókuszreszelék a kekszek beforgatásához
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Alfajores keksz

  • Alfajores_keksz

A vajat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, konyakot és a vaníliát. Belereszeljük a citromhéjat.
Beledolgozzuk a korábban összeszitált sütőporos lisztkeveréket.
A tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
A tésztát kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle és 180 fokos sütőben, mérettől függően 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ha kihűltek, összeragasztjuk a karamellel, és az oldalukat kókuszreszelékbe forgatjuk.


Szóljon hozzá