Hozzávalók

3-4 fő
1 kg 35 dkg alma
 vaj
1teáskanál fahéj
13 dkg darált dió
25 evőkanál cukor
11 evőkanál liszt
11tojás
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

„Alexandra” diós-almás torta

  • Alexandra_dios_almas_torta

Meghámozunk és kicsumázunk 1 kiló 35 deka almát. Mindegyik almába egy-egy késhegynyi vajat teszünk. Összekeverünk 130 gramm diót egy kiskanál fahéjjal és 5 kanál cukorral. Egy kerek lábasban 7-8 kanál cukrot karamellizálunk, majd beletesszük az almákat és mintegy 10 percig a sütőbe tesszük. Ezalatt elkészítjük a piskóta tésztát. Különválasztjuk 11 tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjét habosra verjük, és apránként hozzáadunk 11 kanál cukrot és addig keverjük, amíg a hab kemény lesz. Hozzáadjuk a tojássárgáját, 11 kanál lisztet és óvatosan összekeverjük. Az elegyet ráöntjük az almás tepsibe és 40 percig sütjük 180 fokon.

Szóljon hozzá