Hozzávalók

2-3 fő
1nagy padlizsán
2-3 db nagy piros kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 db nagy paradicsom
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
 Olívaolaj
 Vörösborecet
 Cayenne-i bors
 Őrölt bors
 
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bombay aloo

    Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Ezután dobjuk bele a mustármagot, a római köményt és a felaprított chilipaprikát, és pár percig kevergetve süssük...

    tovább
  • Brokkolis kosarak póréhagymával

    A tésztához: 18 dkg finomliszt, 7,5 dkg vaj, 1 db tojás, csipetnyi sóA tésztához valókat egy kevés vízzel összegyúrjuk, a kapott masszát egy órán át hűtőben...

    tovább
  • Brokkoli beurre blanc-nal

    A brokkoli rózsákat sós vízben félre rakjuk pötyögni, a korszerűbbek párolóban is puhíthatják. Egy másik edénybe jó minőségű fehérbort öntünk, tárkonyt,...

    tovább

Ajvár és csevap

  • Ajvar_es_csevap

Egy padlizsánt 18­0-200 fokos sütőben, kicsit megszurkálva 45 perc alatt megsütjük, az utolsó 25 percben egy piros húsú paprikát is mellé tesszük. A 20-20 deka darált sertés és marhahúst sózzuk, borsozzuk, egy fej finomra vágott vöröshagymával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk és állni hagyjuk. Miután a zöldségek megsültek, megszabadítjuk őket a héjuktól, a paprikát csíkokra vágjuk, egy tálban összekeverjük a padlizsánnal. Hozzátesszük egy nagy paradicsom kockára vágott húsát. Sózzuk, egy csipet cayenne borsot, olívaolajat és vörösborecetet teszünk hozzá. Alaposan összekeverjük. A darált húsból pogácsákat formázunk, és olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor szintén olíva olajban pirított kenyérszeletekre helyezzük a húst, mellé tesszük az ajvárt.

  • Gabi

    2014. 03. 26., 15:42:39

    Ez biztos (sőt, tudom), hogy nagyon finom, de a vegetáriánus kategóriába nem igazán illik. :-)

  • Százados

    2011. 07. 14., 16:32:46

    Ez valóban nem csevap, inkább hamburgerhús:) ellenben Bede Robi szerintem nagyon jó szakács és csípem a műsorát. gratula neki!

    Dávid Te meg elmondhatnád h. felétek hogy készül a jóféle csevap. én szerb cimboráktól sokféle fajtát hallottam már. kkíváncsi vagyok a tiedre. zúzd át a playa@maffia.hu-ra. köszi

  • Dávid

    2011. 04. 25., 10:53:48

    Kedves Tv Paprika és Bede Róbert!

    A csevap recepthez szeretnék kis hozzáfűznivalót mondani!
    Lehet néha saját felfogásban készítik el a recepteket, de van azért amit nem lehet teljes mértékben. Ez az étel az!
    Kezdhetnénk a csevap formájánál, ami nem pogácsa mert az inkább pljeskovica, jelen esetben rudacska kellene hogy legyen! mindenképpen! és a hozzávalóknál is természetesen a hagyma a pljeskovica hozzávalója és nem a csevapé!
    Ezt a húsmasszát jól el kell dolgozni és nem csak simogatni, de egy csipetnyi szódabikarbóna is elengedhetetlen hozzá, az állaga miatt. Ha meg pljeskovicát készítünk, akkor a hagymakockákat formázás elött érdemes belekeverni.
    Az ajvarhoz pedig meglepődnék ha kaliforniai paprikát használnának a déli népek. Bár elhangzott a pritamin paprika is mint alternatíva.
    Megnyugtató lenne, ha néha a műsorvezetők jobban tájékozódnának mielőtt egy ország számára bemutatnának egy teljesen hibás receptet.

    Köszönettel: Dávid, Pécsről

Szóljon hozzá