Ajvár És Csevap

30-60 perc
Könnyű
Olcsó
Átlagos

Elkészítés

Egy padlizsánt 18­0-200 fokos sütőben, kicsit megszurkálva 45 perc alatt megsütjük, az utolsó 25 percben egy piros húsú paprikát is mellé tesszük. A 20-20 deka darált sertés és marhahúst sózzuk, borsozzuk, egy fej finomra vágott vöröshagymával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk és állni hagyjuk. Miután a zöldségek megsültek, megszabadítjuk őket a héjuktól, a paprikát csíkokra vágjuk, egy tálban összekeverjük a padlizsánnal. Hozzátesszük egy nagy paradicsom kockára vágott húsát. Sózzuk, egy csipet cayenne borsot, olívaolajat és vörösborecetet teszünk hozzá. Alaposan összekeverjük. A darált húsból pogácsákat formázunk, és olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Tálaláskor szintén olíva olajban pirított kenyérszeletekre helyezzük a húst, mellé tesszük az ajvárt.

vissza a listára