Hozzávalók

3-4 fő
100 ml erős espresso kávé
2 evőkanál brandy
8 db babapiskóta
120 ml mascarpone
150 ml tejszín (min. 33 % zsírtartalom)
1 evőkanál cukor
150 gramm áfona (vagy cseresznye, málna, eper)
30 gramm reszelt csokoládé
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Áfonyás tiramisu

  • Afonyas_tiramisu

Főzzünk egy erős espresso kávét és hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a brandy-vel.
A piskóta felét összetördeljük és a poharakba tesszük, majd leöntjük a kávé felével.
Egy tálban összekeverjük a mascarpone-t a tejszínnel és a cukorral.
A keverék felét tegyük a poharakba, és rászórjuk a málna felét.
Ezután rátesszük a maradék piskótát, kávét és málnát. Egy réteg mascarpone-val fejezzük be.
Megszórjuk csokoládé forgáccsal.
Műanyag fóliával letakarjuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
Áfonyával díszítve tálaljuk.

Szóljon hozzá