Hozzávalók

3-4 fő
 A morzsához:
40 g liszt
100 g cukor
1 tk őrölt fahéj
55 g vaj
csipet
 A tésztához:
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
½ tk
55 g puha vaj
150 g cukor
1citrom reszelt héja
1tojás
1 tk vaníliakivonat vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
30 dkg áfonya (lehet fagyasztott)
125 ml tej
55 g mandula
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Áfonyás, kevert sütemény mandulával

  • Afonyas_kevert_sutemeny_mandulaval

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 20x30 cm-es sütőformát kivajazunk, kilisztezünk.
A morzsához az összes hozzávalót összemorzsoljuk, vagy késes robotgépben összedolgozzuk.
A tésztához egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A robotgép keverőtáljában krémesre keverjük a vajat, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzádolgozzuk a tojást és a vaníliakivonatot. A száraz hozzávalókat három részletben adjuk a vajas masszához. Egy spatulával óvatosan hozzákeverjük az áfonyát és a durvára vágott mandulát. A masszát az előkészített sütőformába kanalazzuk és rámorzsoljuk a morzsát. 190 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk a formában langyosra hűlni a süteményt.

  • Ildi

    2017. 05. 06., 16:59:55

    Érdeklődnék, hogy a hozzávalókban szereplő tej a tésztába kerül? Merthogy a receptleírásból kimaradt.

Szóljon hozzá