Recept kereső

  1. Almával-körtével sütött gyöngytyúk kölessel - a Pannonhalmi Apátság Pincészetének 2004-es Tricollis Cuvée-jéhez

    Az előkészített húsdarabokat borsozzuk, és enyhén sózzuk. Kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, majd a húsdarabokat beborítjuk a szalonna szeletekkel. Tepsibe helyezzük, és...

  2. Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az ananász darabkákkal,...

  3. Ananászos papayás csirke saláta

    A csirkemellett falatnyi darabokra vágjuk, a zellert rézsútosan felszeleteljük, a megtisztított papayát felkockázzuk. Egy nagy tálba összekeverjük a feldarabolt hozzávalókat és...

  4. Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és esetleg kevés vízzel sűrű...

  5. Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2 evőkanál liszt, Só, Bors,Az...

  6. Angol pirítós

    Teflonban vajat, sajtot, mustárt és sört hevítünk. Megborsozzuk, apróra vágott snidlinget teszünk bele és megszórjuk pirospaprikával. Ezt aztán pirítósra kenve tálaljuk.

  7. Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd megfordítjuk és ráöntjük a...

  8. Angolna kifejtett csigával és krumplival

    A tisztított angolnát nagy téglalapokra vágjuk. Ecetes, citromos, fehérboros, hagymás, sós lében 48 órát pácoljuk. A húslevesben főtt burgonyából kevés borral, citromhéjjal,...

  9. Angolos hátszín caprese raguval

    A hátszínt olívaolajba pácoljuk, ügyelve, hogy az olaj ellepje teljesen a húst. A pácolás után sózzuk, borsozzuk, és serpenyőben angolosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vékonyan...

  10. Apricot balls - Csajozós menü

    Egy robotgéppel feldaraboljuk a barackot. Hozzáadjuk a barnacukrot, és elkeverjük a kókusz forgáccsal, és a tejkonzervvel. Golyókat formálunk belőle, és meghempergetjük kókuszban....

  11. Arab tejberizs

    A rizst egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, és főzni kezdjük. Mikor a rizs megszívta magát vízzel, hozzáadjuk a tejet, ízlés szerint a cukrot, majd egy egész fahéjrudat. Ha...

  12. Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg baracklekvárA darált mákot...

  13. Articsóka aioli mártásban - Artichauts sauce aioli

    A fokhagymás összezúzzuk, összekeverjük a tojássárgájával. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a citromlevet, végül az olívaolajat is hozzáöntjük.Az articsókákat megszabadítjuk...

  14. Articsóka saláta

    Meghámozzuk az articsókát, olívát, sót, borsot teszünk rá. 45 perc alatt 200 °C-on alufóliában megpároljuk a sütőben. Amíg megsül, apróra vágjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk,...

  15. Aszalt szilvás csokoládé krém - a Vylyan Pincészet 2003-as Duennium Cuvée-jéhez

    A csokoládét összetörjük, és egy fém- vagy üvegtálba tesszük. Kisebb méretű lábasban vizet forralunk, és erre vízgőzre tesszük a csokis tálat. Lassan, vigyázva, hogy a víz csak...