Szaftos Répás Muffin Csokoládés-Nugátos Krémmel

30-60 perc
Könnyű
Közepes
Átlagos

Elkészítés

A sárgarépát finomra reszeljük. Rácsepegtetjük a citromlevet. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal felhabosítjuk. A tojások fehérjét sóval habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd mindent könnyedén összekeverünk. Ezután a papírkosarakkal kibélelt muffin sütőbe töltjük a tésztát. A krémhez felverjük a habtejszínt, hozzáadjuk a mascarponét, a mézet és a citromlevet. Vízfürdő felett felolvasztjuk az étcsokoládét a tejszínnel, hozzáadjuk a mandulavajat, és hagyjuk, hogy összekeveredjenek. Amikor a csokoládés, nugátos alap kihűlt, elkeverjük az ízesített mascarponéval. Az elkészített krémet habzsákba töltjük, és feldíszítjük a kihűlt répás muffinokat.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára