Műsoraink A-Z-ig

Műsoraink

Luke Nguyen – Franciaország ízei

Adás

Ez a műsor a következő négy hétben nincs adáson.

Luke Nguyen – Franciaország ízei

  • Luke_Nguyens_France
Luke Nguyen ételek iránti szenvedélyét követve elhagyja Ázsiát és Franciahonba, ebbe a gasztronómiai csodaországba érkezik, amely ősei hazájára, Vietnámra és számos családtagjára is oly nagy hatással volt.

Luke az ország legnagyobb városában, a fővárosban kezdi meg legújabb kulináris kalandozásait. Családja és barátai segítségével feltárja a nézők előtt a párizsiak ételek, dekadencia és hagyomány iránti szenvedélyét. Ezt követően kelet felé viszi útja, Strasbourg impozáns középkori épületei közé, ahol megismerkedhet Elzász sajátos gasztronómiai szokásaival. Franche-Comté harmatos hegyei között Michelin-csillagos szakácsokkal évszázados receptek alapján készült ételeket kóstol, majd helyi termények felhasználásával saját ínycsiklandozó fogásokat alkot – a tőle megszokott vietnámi csavarral.
Lyonban például, Franciaország gasztronómiai fővárosában Luke az utcán főzőcskézik egy régi cimborájával, de az ország legkiválóbb séfjeivel és amatőr szakácsaival is találkozik. Miközben végighalad az ország méltán híres déli partvidékén Nice-től Biarritzig, a jellegzetes helyiek behívják otthonukba és megosztják vele a családi recepteket. Luke útja ezután az ikonikus Loire-völgybe, majd Bretagne-ba vezet, ahol a legkiválóbb francia étkezési hagyományokat ismerheti meg.
Luke megnyerő stílusával párosuló ételek iránti szenvedélye a francia étkezési kultúra és életstílus olyan oldalát tárja fel a nézők előtt, ami ritkán látható a televízióban.