Műsoraink A-Z-ig

Műsoraink

Jövő konyhája

Adás

Ez a műsor a következő négy hétben nincs adáson.

Jövő konyhája

  • future_kitchen
Kávézselé, tormafagylalt, borotvakagyló-tatár, garnéla emulzió… mik ezek? Finom falatok Magyarország egyik vezető éttermének nem mindennapi étlapjáról.

A molekuláris gasztronómia egyre inkább tért hódít a világ jobb éttermeiben, mára hazánkban is megjelent. Mi is ez az új technológia, miben rejlik a lényege, hova fejleszthető, és mitől jobb a segítségével készült étel a hagyományosnál? Ismeretterjesztő sorozatunk sok-sok újdonsággal, recepttel, díszítési technikával és főzési móddal foglalkozik, melynek még a nevéről sem hallottunk.

A Costes nevű budapesti étteremben egy zseniális portugál szakács dolgozik, név szerint Miguel Rocha Vieira, aki a nagy Ferrán Adriánál, a spanyol El Bullí étterem zseniális séfjénál tanult, mestere a modern technológiáknak, jól beszél angolul, spanyolul, franciául. Segítségével betekinthetünk a jövő konyhájába!