Műsoraink A-Z-ig

Műsoraink

Minden lében kanál

Adás

Ez a műsor a következő négy hétben nincs adáson.

Minden lében kanál

  • busybody
A leves tápláló, gazdag változatos ízvilágú, melengető fogás. Igazi ínyencek pontosan tudják: egy jó leves nem csak előjáték a további fogásokhoz, hanem gyakran maga a főétel. Lakatos Andrea (az Egészségünkre és az Ételem az életem c. műsorok házigazdája) mindent elmond és megmutat, amit a levesekről tudni érdemes:

kiderül, mi a különbség a barna és fehér levesek között, hogyan kell elkészíteni a különböző betéteket, mi a jó krémleves titka, melyik évszakban milyen levest érdemes főzni, és természetesen szó lesz arról is, hogy milyen jótékony hatással lehet a szervezetünkre egy tányérnyi finom leves elfogyasztása.

A műsor elején mindig megismerkedünk az alapanyagokkal, amelyeknek kiválasztása „célételünk” esetében is kulcsfontosságú. Miután a hozzávalókat beszerezzük a piacon,  a műsorvezető átteszi székhelyét a konyhába, hogy elkészítse a folyékony remekműveket. A műsorban a levesek lehető legszélesebb skáláját ismerhetjük meg: a fehér, sűrítés nélkül készülő levesek kasztjába tartozó klasszikusoktól, a csontlevesen és a nehézsúlyú tárkonyos vadragú levesen át, egészen a halászléig és a hideg levesek családjába tartozó spanyol gazpachoig.

Kanalazzon velünk!