Híreink

A Fitt-térítők most népi gyógymódokkal térítenek

Hírek

A Fitt-térítők most népi gyógymódokkal térítenek

Augusztus 25-én indul a Fitt-térítők harmadik sorozata. Ezúttal Béres Alexandra társa Kovács Lázár, akivel arra keresik a választ, hogy az egészséges alapanyagok tudatos felhasználásával hogyan erősíthetjük meg a szervezetünket, miként győzhetjük le kisebb-nagyobb betegségeinket.


Béres Alexandra és Lázár a TV Paprika Fitt-térítői a műsor eddigi koncepciójától eltérően, most nem a nézők személyiségére, egyedi történetükre koncentrálva találják ki a menüsort és a mozgásprogramot, hanem sokkal inkább betegségekre, problémákra keresnek az étkezéssel összefüggő megoldásokat. Nem komoly, azonnali orvosi beavatkozást igénylő betegségekre kell gondolni, hanem olyan kisebb problémákra, mint az influenza, a vérszegénység, az álmatlanság, a várandósság, a szoptatás, a kimerültség, stb.

A sorozat nagy hangsúlyt fektet a népgyógyászat bölcs, és sokszor kipróbált javaslatira. Praktikus, egyszerű tanácsokkal látja el a nézőt, hogy mit tehet az adott betegség vagy probléma kialakulása estén, vagy annak megelőzése érdekében. A műsorban szerepel egy a népi gyógymódokban jártas riportalany és egy dietetikus is.

A fitt és egészséges életmód elszánt térítői adásonként bemutatnak egy-egy nézőt, aki valamilyen kisebb egészségügyi problémával küzd, és szeretné megtudni, mit kell tennie ahhoz, hogy kellemetlen tünetei csökkenjenek. Alexandra és Lázár pedig megpróbál megoldást találni gondjaikra.

Megkérdeznek egy szakembert, népgyógyászt, mit javasol a felvázolt problémára. Közben szakácsunk méhészetekbe, borospincékbe, gyümölcsösökbe, biokertészetekbe látogat el, elkísér egy szakavatott gombaszakértőt gombászni, vagy réteken, erdőben gyógynövényeket gyűjt, ahol hozzáértő segítségével megbeszélik, hogy miért pont az a növény illik a menübe. Például a vérszegénységre javasolják a céklát, és a vörösbort, mert vérképző hatása van, ugyanakkor a vas, csak C vitaminban oldódik, szóval citrusfélét kell mellé fogyasztani. Ezen információk alapján találják ki minden alkalommal a személyre szabott menüt is. Szandra pedig mindeközben tornagyakorlatokat mutat a főszeplőnknek, kifejezetten a problémájára koncentrálva.

Főzés közben minden oldalról körbejárják az adott alapanyag élettani hatásait is, így az egyes epizódok végére mindenki számára világos kép alakul ki arról, hogy a jól kiválasztott, természetes alapanyagok tudatos felhasználásával, mi mindent tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében.

A nézőknek mindeközben az édességekről sem kell lemondania, mert Alexandra és Lázár Chef mellett a desszertek koronázatlan királynője, Baracskay Angéla is tagja a csapatnak, aki mindezen szempontok figyelembe vételével ajánlja majd a finomságokat a műsorban.

A Fitt-térítők új évadja Alexandrával, Angélával és Lázárral augusztus 25-én 10:35-től látható a TV Paprikán!