Receptek Az Egészséges Bőrért #2

2019. 02. 14.

Bőrünk szépségének megőrzése egy egész életen át tartó feladat. Ha kiszárad vagy ráncosodni kezd, hajlamosak vagyunk azonnal drogériába vagy gyógyszertárba rohanni, ahol aztán végtelen mennyiségben válogathatunk a ránctalanító, „fiatalító”, bőrnyugtató, hidratáló, nappali és éjszakai krémek között. Azonban hiába védjük naptejjel, ápoljuk krémekkel, pakolásokkal, ha mindezek mellett egészségtelenül táplálkozunk, az bizony a bőrünkön is meg fog látszani. Fontos, hogy sok, vitaminban gazdag gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk! Az A-vitamin segít hidratálni a bőr mélyebb rétegeit is, a C-vitamin elősegíti a bőr minél gyorsabb regenerációját, az E-vitaminnak pedig sok más egyéb mellett gyulladáscsökkentő, és bőrfiatalító hatása is van! Ha sokáig meg szeretnénk őrizni bőrünk egészségét, akkor a folyadék bevitelre is oda kell figyelnünk! Naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot igyunk, lehetőleg ne cukros üdítőket, hanem vizet vagy zöld teát . Készítse el a következő receptek valamelyikét és meglátja, hogy a finom falatoktól az ön bőre is kisimul majd!

TV Paprika Logo

Sült paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók két személyre: 1/4kg paradicsom friss bazsalikom szőlőmag olaj 250 gramm durum tészta kecskesajt só, bors

Elkészítés: A paradicsomokat félbevágjuk, alufóliával bélelt tepsibe tesszük (a vágott felükkel felfelé), megsózzuk, meglocsoljuk szőlőmag olajjal és közepesen forró sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kiszedjük egy nagyobb üvegtálba. Ebbe a tálba kerül aztán a sós vízben megfőzött durum tészta is, rámorzsoljuk a kecskesajtot, megsózzuk, megborsozzuk és néhány bazsalikom levelet tépkedünk rá. Langyosan tálaljuk.

Brokkolis sajtleves

Hozzávalók két személyre: 40 dkg brokkoli 2 evőkanál vaj 0,5l szárnyas húsleves 20 dkg reszelt edami sajt 1 dl light tejszín 4 ek. pirított kenyérkocka

Elkészítés: A vajon megpároljuk a brokkolit, felengedjük a szárnyas húslevessel. A reszelt edami sajttal besűrítjük, és a tejszínnel kiforraljuk. Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk. Pirított kenyér kockákat kanalazunk bele és sajtreszelékkel a tetején tálaljuk.

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Hozzávalók: 0,5kg vegyes zöldség 0,4kg fagyasztott tengeri hal filé kevés vaj citrom halak fűszerkeverék

Elkészítés: Egy nagy tűzálló tálat kikenünk kevés vajjal,rárakjuk a vegyes zöldséget,ennek a tetejére fektetjük rá a fagyasztott halszeleteket,és jó alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel. (só külön nem kell rá) A fűszerből jó, ha jut a zöldségre is, a tetejérekockára vágott vaj darabkákat rakunk, hogy sütés után a hal ne legyen túl száraz, majd az egészet meglocsoljuk a citrom levével, és kb.20-30perc alatt készre sütjük. Ha elkészült ízlés szerint még citromot facsarhatunk rá.

Paradicsomos padlizsán csőben

Hozzávalók két személyre: 1 nagyobb, vagy 2 kisebb padlizsán 10 dkg mozzarella 2,5 dl paradicsommártás, vagy 0,5 kg paradicsom bazsalikom, só, bors

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. (hosszában) Tűzálló tálba rétegezzük a padlizsánszeleteket, olívaolajat, paradicsomszószt, a bazsalikomot és a reszelt mozzarellát. A padlizsánokat közben sózzuk, borsozzuk. Úgy rétegezzünk, hogy sajt kerüljön, a tetejére. Forró sütőben kb. félórára alufóliával lefedve sütjük, majd még 10 percre nélküle is.

Sárgadinnyés szőlőkehely

Hozzávalók: 7dl minőségi muskotályos bor, 30dkg finom csemegeszőlő, 30 dkg édes sárgadinnye, 2,5 zselatinpor, 1,5 deci tejszín, 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor, 6 evőkanál porcukor, 3 deci víz

Elkészítése: A sárgadinnyéből karalábévájóval gömböket készítünk, és a szőlőszemekkel egyenlő arányban elosztjuk szép üvegkelyhekbe. Fél liter borban megáztatjuk a zselatint, 2 evőkanál cukorral felfőzzük, majd miután kissé lehűlt,de még folyós, a boros levet szintén elosztjuk a gyümölcsös kelyhekben, majd hűtőben lehűtjük. A maradék 2dl borral, 3dl vízzel és 4 evőkanál cukorral megfőzzük a pudingot,majd egyenletesen elosztva rátöltjük a zselés gyümölcsökre. Újra hűtőbe tesszük és ha kihűlt, a habbá felvert tejszínből és a szőlőszemekből díszeket rakunk a kelyhek tetejére.

vissza a listára