fit-tropics

Receptek az egészséges bőrért

Hasonló receptek

Receptek az egészséges bőrért

Bőrünk szépségének megőrzése egy egész életen át tartó feladat.
Ha kiszárad vagy ráncosodni kezd, hajlamosak vagyunk azonnal drogériába vagy gyógyszertárba rohanni, ahol aztán végtelen mennyiségben válogathatunk a ránctalanító, „fiatalító”, bőrnyugtató, hidratáló, nappali és éjszakai krémek között.
Azonban hiába védjük naptejjel, ápoljuk krémekkel, pakolásokkal, ha mindezek mellett egészségtelenül táplálkozunk, az bizony a bőrünkön is meg fog látszani.
Fontos, hogy sok, vitaminban gazdag gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk!
Az A-vitamin segít hidratálni a bőr mélyebb rétegeit is, a C-vitamin elősegíti a bőr minél gyorsabb regenerációját, az E-vitaminnak pedig sok más egyéb mellett gyulladáscsökkentő, és bőrfiatalító hatása is van!
Ha sokáig meg szeretnénk őrizni bőrünk egészségét, akkor a folyadék bevitelre is oda kell figyelnünk!
Naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot igyunk, lehetőleg ne cukros üdítőket, hanem vizet vagy zöld teát .
Készítse el a következő receptek valamelyikét és meglátja, hogy a finom falatoktól az ön bőre is kisimul majd!

Sült paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók két személyre:
1/4kg paradicsom
friss bazsalikom
szőlőmag olaj
250 gramm durum tészta
kecskesajt
só, bors

Elkészítés:
A paradicsomokat félbevágjuk, alufóliával bélelt tepsibe tesszük (a vágott felükkel felfelé), megsózzuk, meglocsoljuk szőlőmag olajjal és közepesen forró sütőben kb. 20 percig sütjük, majd kiszedjük egy nagyobb üvegtálba.
Ebbe a tálba kerül aztán a sós vízben megfőzött durum tészta is, rámorzsoljuk a kecskesajtot, megsózzuk, megborsozzuk és néhány bazsalikom levelet tépkedünk rá.
Langyosan tálaljuk.

Brokkolis sajtleves

Hozzávalók két személyre:
40 dkg brokkoli
2 evőkanál vaj
0,5l szárnyas húsleves
20 dkg reszelt edami sajt
1 dl light tejszín
4 ek. pirított kenyérkocka

Elkészítés:
A vajon megpároljuk a brokkolit, felengedjük a szárnyas húslevessel.
A reszelt edami sajttal besűrítjük, és a tejszínnel kiforraljuk.
Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk.
Pirított kenyér kockákat kanalazunk bele és sajtreszelékkel a tetején tálaljuk.

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Hozzávalók:
0,5kg vegyes zöldség
0,4kg fagyasztott tengeri hal filé
kevés vaj
citrom
halak fűszerkeverék

Elkészítés:
Egy nagy tűzálló tálat kikenünk kevés vajjal,rárakjuk a vegyes zöldséget,ennek a tetejére fektetjük rá a fagyasztott halszeleteket,és jó alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel. (só külön nem kell rá)
A fűszerből jó, ha jut a zöldségre is, a tetejérekockára vágott vaj darabkákat rakunk, hogy sütés után a hal ne legyen túl száraz, majd az egészet meglocsoljuk a citrom levével, és kb.20-30perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült ízlés szerint még citromot facsarhatunk rá.

Paradicsomos padlizsán csőben

Hozzávalók két személyre:
1 nagyobb, vagy 2 kisebb padlizsán
10 dkg mozzarella
2,5 dl paradicsommártás, vagy
0,5 kg paradicsom
bazsalikom, só, bors

Elkészítése:
A padlizsánt megmossuk, és ujjnyi vastagságúra szeleteljük. (hosszában)
Tűzálló tálba rétegezzük a padlizsánszeleteket, olívaolajat, paradicsomszószt, a bazsalikomot és a reszelt mozzarellát. A padlizsánokat közben sózzuk, borsozzuk. Úgy rétegezzünk, hogy sajt kerüljön, a tetejére.
Forró sütőben kb. félórára alufóliával lefedve sütjük, majd még 10 percre nélküle is.

Sárgadinnyés szőlőkehely

Hozzávalók:
7dl minőségi muskotályos bor,
30dkg finom csemegeszőlő,
30 dkg édes sárgadinnye,
2,5 zselatinpor,
1,5 deci tejszín,
1 csomag főzni való vaníliás pudingpor,
6 evőkanál porcukor,
3 deci víz

Elkészítése:
A sárgadinnyéből karalábévájóval gömböket készítünk, és a szőlőszemekkel egyenlő arányban elosztjuk
szép üvegkelyhekbe. Fél liter borban megáztatjuk a zselatint, 2 evőkanál cukorral felfőzzük, majd miután
kissé lehűlt,de még folyós, a boros levet szintén elosztjuk a gyümölcsös kelyhekben, majd hűtőben lehűtjük.
A maradék 2dl borral, 3dl vízzel és 4 evőkanál cukorral megfőzzük a pudingot,majd egyenletesen elosztva
rátöltjük a zselés gyümölcsökre. Újra hűtőbe tesszük és ha kihűlt, a habbá felvert tejszínből és a
szőlőszemekből díszeket rakunk a kelyhek tetejére.