Műsoraink A-Z-ig

Műsoraink

Egy nap az Orient Expresszen

Kapcsolódó receptek


Összes kapcsolódó recept

Egy nap az Orient Expresszen

Lázárt az a megtiszteltetés érte, hogy egy napra ő lehetett az Orient Expressz Chefje, de nemcsak a vonat utasait látta vendégül, hanem a TV Paprika nézőit is.


Orient Expressznek három étkezőkocsija van, mivel a vonat egyik legfontosabb része a gasztronómia. Igyekeznek az utasok minden igényét kielégíteni nagyon színvonalas konyhával, ami alapvetően franciás jelegű kontinentális beütéssel. Igyekeznek mindig szezonális dolgokat főzni, változatosan, hogy ha valaki többször utazik a szerelvényen, akkor is mindig valami mást kapjon.

Christian Bodiguel az Orient Expressz exkluzív Chefje. 27 éve dolgozik a vonaton. A konyhában 6 fős személyzet dolgozik a keze alá. Minden nap 100, de akár 180 utas számára is készíthetnek ételt. Háromhavonta, azaz évszakonként lecserélik a menüket. Az alapanyagokat Velencében illetve Párizsba szerzik be.

Lázár az adásban olyan ételeket készít, melyek megtalálhatóak voltak a régi Orient Expressz étlapokon is. A csuka nagy kedvenc volt a vonaton, mint ahogy a különleges fűszerkéregben sült szarvas gerinc is.

Az adás végére, már csak egy kérdés maradt hátra, ki a gyilkos?

Az adás receptjei:

Csuka apró salátákkal és vörös kaviárral

Szarvasgerinc a’ la Orient